muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Pesca enllestirà enguany el projecte de senyalització de les tres reserves marines

Les balises indicaran als navegants que estan entrant en una zona protegida

La Direcció General de Pesca del Govern balear enllestirà enguany el projecte de balisació de les tres reserves marines de les Balears, una per cada illa, per l'any que ve començar a instal·lar les senyalitzacions. Així ho afirmà ahir a aquest diari el titular de pesca, Enric Massutí.

En aquest sentit, els enginyers i tècnics encarregats per la Conselleria d'Agricultura i Pesca estan treballant aquests mesos per determinar quin tipus i quantes balises seran necessàries fixar d'acord amb la superfície i profunditat de la zona. Les balises indicaran als navegants que estan entrant en una zona de reserva i que per tant hi ha una sèrie de prohibicions quant a la pesca i extracció d'espècies.

Malgrat que ja s'ha publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) la creació de les tres reserves, un sector dels pescadors recreatius desconeix encara el tipus de restriccions que hi ha.

És per això que la Conselleria està treballant per acostar més a la població què són i per què serveixen aquestes reserves. En aquest sentit, s'estan fent tríptics que es distribuiran als diferents clubs nàutics perquè la gent estigui informada de les restricions que comporta la reserva. També s'instal·laran panells als ports afectats per la reserva.

La darrera de les reserves declarades ha estat la de la badia de Palma, que comprèn una àrea situada entre el Club Nàutic de l'Arenal i el cap de Regana. Cap Enderrocat és l'àrea més protegida. A cap Enderrocat, que suposa devers el 15% de la reserva, s'ha prohibit qualsevol tipus de pesca marítima, extracció de flora i fauna i activitats subaquàtiques. Tot i això, la Direcció General de Pesca podrà autoritzar les extraccions puntuals de mostres de flora i faunes marines, sempre que sigui amb finalitats científiques.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris