algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
15°

L'associació contra l'anorèxia i la bulímia tanca per manca de doblers

La seva activitat es reduirà a atorgar suport psicològic als afiliats

L'associació per la lluita contra l'anorèxia i la bulímia tancarà a finals de mes la seva seu social al carrer Ricardo Ortega de Palma, per manca de recursos econòmics. La clausura de la seu durà aparellada la supressió de la unitat de tractament on, a més d'atenció psicològica, també s'impartien diferents teràpies, tallers de manualitats i servei de menjador.

L'associació funciona des de fa cinc anys de manera altruista, i el seu president, Pere Torrens, destacà com a causes d'aquesta situació de precarietat la manca de suport suficient per part de les institucions i les entitats socials; així com el fet que la sanitat pública ja ha començat a tractar aquests tipus de trastorns alimentaris, per als quals cada cop ofereix major cobertura. Aquest darrer ha estat la causa que, cada vegada de manera més preocupant, vagi minvant el nombre d'afiliats i, per tant, d'ingressos. Mantenir la unitat de tractament suposa una despesa fixa mensual 300.000 pessetes, pel cap baix.

Fins ara han pogut comptat amb ajudes del Consell de Mallorca, que l'any passat hi col·laborà amb 300.000 pessetes,de l'Ajuntament de Palma i de l'Obra Social de sa Nostra, entre d'altres. Això no obstant, les aportacions són insuficients per fer front a les despeses.

Enguany, tot i el tancament de la unitat, s'espera que les referides administracions tornin a aportar-hi el seu suport i s'involucrin en la seva activitat. El president de l'entitat destacà que a partir d'ara tot i que l'activitat de l'associació es vegi substancialment molt reduïda, s'intentarà anar endavant, encara que sigui a través del telèfon.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris