nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Gilet tornà al banc dels acusats pels insults a Pizà

Andreu Pizà mantingué l'acusació d'injúries per haver-lo anomentat «alimanya»

Els darrers cops de coa del Cas Calvià tornaren a asseure Francesc Gilet a la banqueta dels acusats ahir, al jutjat penal 5 de Palma. Gilet va haver de defensar-se de les acusacions d'injúries per haver qualificat d'«alimanya» Andreu Pizà; les declaracions del qual varen suposar l'obertura de la segona part del tristament famós cas, que finalment s'arxivà per prescripció.

Concretament, Francesc Gilet rebutjà participar en un careig amb Andreu Pizà, careig que havia convocat el jutge encarregat de la instrucció del cas, José Castro, el 21 de novembre de 1997. Als passadissos dels jutjats, Gilet va fer unes declaracions als mitjans de comunicació dient que «no estava disposat a suportar les vileses, les mesquineses, les sortides i les vomitades d'una persona que és una vertadera 'alimanya'».

L'advocat defensor de Pizà, Joan Carles Ferrer, qüestionà la temprança de Gilet davant la «pressió mediàtica», malgrat la seva carrera política. L'acusat era membre el 1980 de la direcció d'Aliança Popular; entre 1993 i 1997 fou conseller de Cultura; i entre 1987 i 1992 ocupà la Conselleria de Presidència. El 1993 fou elegit diputat del Congrés.

Gilet respongué al defensor de Pizà que mai no havia organitzat el cas Calvià, i digué que després dels careigs de novembre de 1997 «no podia aguantar la conducta malèvola de qui volia enforsar-me». L'expolític del PP reconogué haver realitzat aquestes afirmacions, i explicà que el qualificatiu d''alimanya'«no anava dirigit a la persona, sinó a una conducta perversa basada en la mentira».

El demandant, Andreu Pizà, indicà que l'havia ferit, aquesta situació, a nivell personal; i els danys morals soferts per la família Pizà foren l'eix de les argumentacions de la seva defensa. «Em vaig assabentar de les declaracions de Gilet a casa meva, a Capdellà, un poble de 700 habitants. El meu fill digué que per la televisió m'havien anomenat'alimanya' i en els diaris, l'endemà, va ser gros», digué davant la jutgessa Carmen González.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris