algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

El PSM farà un sondeig per saber si el pacte amb UM reporta un diputat

Per la seva banda, Mateu Morro es va reunir ahir amb el president Antich

El Partit Socialista de Mallorca (PSM) encarregarà un sondeig per determinar quines són les expectatives electorals que generaria un hipotètic pacte electoral amb Unió Mallorquina (UM) per a les eleccions generals del 2000. Així ho va assegurar ahir el vicepresident del Govern balear, Pere Sampol. Els socis d'UM al CIM tenen seriosos dubtes sobre la solvència electoral d'una candidatura conjunta i sobre les implicacions ideològiques d'una operació política d'aquest tipus.

L'endemà d'haver acudit a Barcelona a donar suport electoral al candidat Jordi Pujol en companyia del secretari general del PSM, Mateu Morro, Sampol es mostrava molt reticent a les pressions externes que està rebent el seu partit per formalitzar el pacte amb UM. «M'han sorprès els nervis de sectors de fora del partit, que han vist aquest tema amb una inquietud que no entenem», diu sobre el tema el vicepresident.

Els nacionalistes d'esquerres analitzen a hores d'ara si el vot nacionalista a l'illa de Mallorca aprofitaria millor el seu potencial global acudint conjuntament a les eleccions generals o, al contrari, fent-ho per separat. En relació amb això, Sampol diu que el PSM realitzarà «un petit sondeig per determinar quines són les expectatives» electorals que la hipotètica coalició amb UM «pot generar» en la societat illenca.

Per la seva banda, el secretari general del PSM, Mateu Morro, que es reuní ahir amb el president del Govern balear, Francesc Antich, va manifestar a l'arribada al Consolat de la Mar que hi ha «arguments molt respectables a favor i en contra» del pacte electoral amb UM, però que és el mateix PSM «qui ho ha de decidir». A continuació, Morro va manifestar que l'actual moment polític és «molt il·lusionador» i «no es poden perdre ocasions d'aprofundir en l'autogovern», sense especificar.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris