muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

El Consell atura més de cent projectes de construcció en sòl rústic

Comprovarà una a una si les sol·licituds estan afectades per la moratòria retroactiva

83280

La llei del Govern no permet nous habitatges en sòl rústic a menys de 500 metres de la mar.

Més de cent projectes d'edificacions en sòl rústic quedaren ahir damunt la taula de la reunió de la Comissió d'Urbanisme del Consell Insular de Mallorca. La comissió va prendre aquesta decisió per comprovar quants d'aquests projectes estan afectats per la Llei de mesures cautelars i urgents aprovada darrerament pel Govern de les Illes Balears.

Resumidament, aquesta llei fixa un mínim de 14.000 metres quadrats per construir en sòl rústic; prohibeix nous habitatges en parcel·les segregades des de l'entrada en vigor de la Llei del sòl rústic, el juliol de 1997; elimina les excepcions de les Directrius d'ordenació territorial (camp de polo de Campos i urbanització del port de Ciutadella); amplia la protecció del sòl rústic de la costa de 250 a 500 metres; i no permet la construcció residencial a les àrees naturals d'especial interès (abans es podia edificar a partir dels 200.000 metres quadrats).

La llei del Govern estableix uns efectes retroactius de tres mesos a partir de la seva entrada en vigor, que fou despús-ahir. Cal tenir present que els més de cent projectes que tractà ahir la Comissió Insular d'Urbanisme corresponen als presentats a les darreries de la passada legislatura, és a dir, fins al final de juny.

Teòricament, pocs d'aquests expedients, tenint en compte els tres mesos retroactius, podran ser aturats per la nova llei del Govern, però la comissió ha considerat oportú que els seus serveis tècnics i jurídics revisin els projectes per si, d'acord amb la nova normativa, estan afectats, encara que sigui per les disposicions transitòries. Una qüestió clau que caldrà comprovar és, precisament, la de les segregacions. Els serveis tècnics i jurídics hauran d'esbrinar quants d'aquests projectes corresponen a finques dividides després de l'entrada en vigor de la Llei del sòl rústic, el juliol de 1997. Els projectes englobats en aquest paquet no poden ser aprovats en funció de la nova llei.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris