nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín:

El grup gallec Monbus vol comprar l'empresa insular de transport Aumasa

CCOO convocarà vaga entre el dies 20 i 23 «per assegurar els llocs de feina»

El grup gallec de transport terrestre Monbus ha llançat una oferta de compra "entre 500 i 1.000 milions de pessetes" a l'empresa mallorquina Aumasa, que realitza els trajectes que uneixen la Part Forana amb Palma i vicervesa. És per aquest motiu que el sindicat CCOO ha convocat vaga entre els dies 20 i 23 d'octubre, «per aconseguir que facin fixos i fixos discontinus tots els treballadors que pertoca abans que es vengui l'empresa, ja que Aumasa incompleix el conveni del sector», segons el secretari de la federació de Transport de CCOO, Juan Ortiz.

Monbus està especialitzada en trajectes de llarg recorregut, de Galícia a altres comunitats autònomiques i a l'estranger (França, Portugal i Alemanya). Ortiz assenyalà que «Monbus, a través de la seva empresa Bivasa, vol aterrar a Mallorca, per les grans expectatives de mercat que se li hi obren, ja que Aumasa posseeix la categoria de línia regular de viatge discrecional. Això implica que tindrà llicència per oferir serveis a escoles i tot tipus de serveis turístics».

La central sindical CCOO ha convocat vaga a Aumasa i Rutes de Cala Rajada, entre els dies 20 i 23 d'octubre, «per aconseguir que compleixin el conveni de línies regulars abans que es vengui l'empresa i, així, assegurar els llocs de feina. Els conductors de les línies regulars permanents han de ser fixos, i per a les línies regulars de temporada han de ser fixos discontinus». Aquests requisits «no els compleixen», atès que «dels 55 treballadors d'ambdues empreses només un és fix».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris