algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Hague: «Enviar Pinochet a Xile hauria facilitat molt el procediment judicial»

El líder conservador britànic és a l'Illa en visita semioficial

El cap del partit conservador, o cap de l'oposició al Regne Unit, arribà fa dos dies a Mallorca en una visita semioficial convidat per l'associació Conservatives Abroad. William Hague parlava ahir de tots els temes que han marcat els seus dos primers anys al davant del partit conservador.

Hague donà públicament el seu suport al discurs que Margaret Thatcher féu sobre la situació del dictador Augusto Pinochet la setmana passada. El líder conservador digué que «Xile s'ha convertit en un país democràtic, amb gent molt capaç de jutjar Augusto Pinochet. Crec que tant Espanya com el Regne Unit no haurien de continuar amb aquest procés, ja que el que fan és retardar la situació de l'exdictador». Hague acabà dient que «aquesta situació podria haver-se solucionat molt abans si haguessin enviat Pinochet cap al seu país. Allà hauria estat jutjat i tot hauria acabat molt abans. Donc el meu total suport al que digué Margaret Thatcher la setmana passada, quan criticà el sistema judicial espanyol i defensà Pinochet».

El líder dels tories o conservadors fou bastant crític amb la moneda única, i assenyalà que la lliura no està feta per ficar-se dins aquesta moneda. «El Regne Unit ha de quedar fora de l'Euro, perquè amb la importància de la lliura, si ens ficam dins l'euro, perdrem força i no creixerem. Nosaltres som un país importador, i d'aquí ve la nostra riquesa».

«La nostra és la cinquena economia més important del món, i consider que hem de quedar fora de la moneda única perquè és un tipus d'economia molt diferent a la dels altres onze països que la compondran», afegí Hague. Durant aquests dos anys com a cap de l'oposició, en què ha aconseguit un bon nombre de simpatitzants, ha defensat a ultrança que el Regne Unit no entri en la moneda única. El seu lema és «Forts a Europa. No governats per Europa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris