algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Artà, Capdepera i Sant Llorenç volen que la serra de Llevant sigui Parc Natural

El consistori d'Artà va aprovar per unanimitat instar Medi Ambient a iniciar-ne els tràmits

Els ajuntaments d'Artà, Capdepera i Sant Llorenç pressionaran davant la conselleria de Medi Ambient del Govern balear perquè declari la Serra de Llevant parc natural.

El consistori d'Artà va ser el primer a fer el pas, ja que ahir al migdia va aprovar, per unanimitat de tots els grups, la proposta de sol·licitar a la Conselleria de Medi Ambient l'inici de la redacció d'un Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) a la Serra de Llevant, que és el requisit previ a la declaració de parc natural.

L'incendi forestal que es va produir durant el passat cap de setmana a la zona muntanyosa d'Artà i Capdepera ha fet accelerar l'aprovació d'aquesta proposta.

Cal recordar que el passat mes d'agost el portaveu d'EU-Els Verds, Julen Adrián, va presentar una moció similar a la comissió informativa i, malgrat tenir el consens de tots els grups polítics, l'equip de govern, format per GIA-PSOE, va decidir no incloure-la en el ple corresponent d'aquest mes.

Adrián va recriminar aquest fet al batle, Montserrat Santandreu (GIA), i va criticar que «és molt trist que aquest ajuntament no reaccioni més que quan succeeixen catàstrofes, com l'incendi que va devastar part de les muntanyes que ara es pretén recuperar». El portaveu del grup popular, Jaume Sureda, es mostrà a favor de la proposta de l'equip de govern, i va exposar la possibilitat de «crear un Pla d'Emergència municipal ja que actualment no se'n disposa de cap a Artà; i que això seria una bona manera de coordinar totes les forces davant qualsevol tipus de catàstrofe».

L'Ajuntament de Sant Llorenç convocarà un ple extraordinari per a demà amb l'objecte d'aprovar la proposta d'Artà, i el consistori de Capdepera ho té previst per a dimarts, amb la mateixa finalitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris