algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Cort provoca desperfectes a les restes d'uns carreus de la murada

Arca insta a la precaució amb les obres al passeig de Mallorca per evitar-ne més

L'Associació per a la revitalització dels centres antics, Arca, insta l'Ajuntament de Palma a què les obres d'ampliació de les voravies del passeig Mallorca se facin amb cura per evitar desperfectes a les restes de l'antiga murada de la Ciutat que es troben soterrades al subsòl.

Ahir mateix, l'associació hagué de traslladar a la comissió de Patrimoni i al batle Fajeda aquesta sol·licitud per evitar que es produeixin nous desperfectes. Arca manifestà que recentment han quedat a la vista uns carreus de la murada renaixentista que es poden observar al plànol d'Antoni Verger del 1596 que han patit desperfectes arran de la manca de cautela dels obrers que duen a terme les obres.

Els carreus localitzats ocupen una superfície aproximada a un metre quadrat i s'ubiquen just a la confluència del passeig de Mallorca amb la porta de Santa Catalina. La resta localitzada seria la prolongació de la murada que alhora encara és visible del Baluard de Sant Pere.

A l'escrit remès a Cort s'insta que els autors del projecte que executa l'Ajuntament actuïn amb la màxima precaució i que es tengui en compte la documentació existent perquè es respectin les poques romanalles de les murades enderrocades a principi d'aquest segle. Així mateix, en nom de l'associació, Joan Pascual esmentà la possibilitat que es dugui a terme un projecte de senyalització adient per deixar constància de l'existència d'aquestes restes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris