muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

Mor «el negre de can Matons», el primer home negre establert a Mallorca

Andreu Buele, pare del conseller de Cultura, constitueix un exemple d'unió entre dos pobles

Andreu Buele Siesa, més conegut popularment com es Negre de can Matons i pare del conseller de Cultura del Consell Insular de Mallorca, Cecili Buele, ens va deixar el vespre del passat dimarts, a l'edat de 87 anys, després d'una llarga malaltia.

Andreu Buele, considerat el primer home de raça negra que es va establir a Mallorca, constituí simbòlicament un exemple a seguir d'unió i concòrdia entre dos pobles i dues races diferents. I és que Andreu Buele va arribar a Palma el 1927, a l'edat de 14 anys, contractat per Rafel Feliu Blanes. Treballà a la botiga de teixits Can Matons, "d'aquí el malnom", i com a ordenança de la Diputació de Balears i en el Consell. Exercí de funcionari durant quasi 40 anys i es casà amb una mallorquina de Sineu.

Els familiars, amics i representants polítics de les Illes visitaren ahir la sala de vetles del Cementiri Munipal de Palma, on descansava el seu cos. Avui, a les 16.30, hores es faran les exèquies al mateix cementiri; i a les 21 hores se celebrarà una missa-funeral a la parròquia de Santa Catalina Thomas, a la plaça Santa Pagesa de Ciutat.

«Ha estat una persona molt senzilla, molt modesta, molt noble i creient. S'ha estimat Mallorca com la seva pròpia terra, l'illa de Malabo, a Guinea Equatorial». Aquestes foren les primeres paraules sentides que pronuncià ahir a aquest mitjà el seu fill Cecili Buele, a la sala de vetles del Cementiri.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris