algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

«Retallades laborals i subcontractes empitjoren el servei de Gesa» diuen els sindicats

«Els usuaris ja noten que les avaries no se solucionen amb la rapidesa desitjable»

Els sindicats de Gesa han denunciat que «la plantilla molt justa i les subcontractes estan afectant la qualitat del servei». Els representants del treballadors estan negociant actualment la segona regulació laboral de l'empresa energètica, que suposarà, si finalment es du a terme com està prevista, la jubilació anticipada d'unes 400 persones quan compleixin els 50 anys d'edat.

Gesa, presidida per Bartomeu Reus, ja realitzà una primera regulació que afectà altres 400 treballadors, en aquest cas en complir els 55 anys. Aquestes regulacions i la nova estructuració del grup Endesa, al qual pertany Gesa, són les qüestions que més preocupen actualment als sindicats.

Segons representants sindicals consultats per aquest diari, «les regulacions estan provocant que la plantilla sigui molt justa per oferir la qualitat de serveis que demanden els usuaris. Si a això afegim que serveis com la instal·lació de comptadors i altres actuacions les estan realitzant empreses subcontractades, ens trobam que l'usuari no està trobant a Gesa tota l'atenció que caldria. Evidentment, no estam en contra de les plantilles de les empreses subcontractades, compostes per treballadors com nosaltres, sinó que ens oposam a una pràctica que comença a ser habitual i que perjudica l'estabilitat laboral de la nostra empresa i el servei als usuaris».

Els sindicats critiquen que «no és previsible que les empreses subcontractades puguin oferir un servei de la qualitat i de la professionalització que sí ofereixen els treballadors de Gesa. No hi ha garanties de si les feines subcontractades les farà gent especialitzada o gent aportada per ETT, per posar un exemple. Com es pot entendre, la formació és molt important a l'hora d'atendre avaries o situacions d'emergència».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris