algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Agricultura vol unificar els vins illencs en una sola denominació d'origen

El conseller explicà la «hipòtesi» a diferents vinyaters del Raiguer, Pla i Llevant

La Conselleria d'Agricultura vol unificar les denominacions d'origen del vi que es produeix a Mallorca perquè els seus responsables creuen que així milloraran la seva promoció.

Per això mateix, ahir, el conseller d'Agricultura, Joan Mayol, encetà una ronda de visites per diferents cellers de la denominació d'origen de Binissalem i també per altres de la denominació d'origen del Pla i Llevant de Mallorca. Mayol explicà als diferents vinyataires la hipòtesi: la denominació d'origen de Mallorca comptaria amb subdivisions per diferenciar els vins de la denominació d'origen de Binissalem i els del Pla i Llevant.

D'entrada, emperò, sembla que la proposta del conseller no ha estat ben acollida pels cellers de la denominació d'origen de Binissalem. Sense anar més lluny, el gerent del celler Jaume de Puntiró, Pere Calafat, deixà clar al conseller que «no veim aquesta necessitat de canvi perquè comptam amb el suport per a la denominació d'origen de Binissalem». I encara que manifestà que la proposta del Govern balear «no ens interessa» afegí que «estam oberts a possibles propostes».

Malgrat les subdivisions que inclouria aquesta denominació d'origen dels vins de Mallorca, els cellers de la denominació d'origen de Binissalem es miren en recel la iniciativa de la Conselleria d'Agricultura perquè ells fa més de deu anys que compten amb aquesta qualificació, mentre que els vinyaters del Pla i Llevant només fa un any que la tenen. Així mateix, els vinyataires comenten que existeixen diferències notables pel que fa a varietats emprades.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris