algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Morro i Sampol es reuneixen amb Jordi Pujol «sense parlar d'UM»

L'acord nacionalista «no era en l'agenda», segons el secretari general del PSM

Mateu Morro, secretari general del PSM, i Pere Sampol, aquest en qualitat de portaveu institucional dels nacionalistes, acudiren ahir a Barcelona per donar suport al candidat de CiU a la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol en la campanya electoral que l'enfronta al candidat socialista, Pasqual Maragall. En l'encontre, centrat en un intercanvi d'impressions entre partits nacionalistes que acudeixen en coalició a les eleccions europees, es tractaren així mateix temes de caire institucional però no es va parlar d'un possible acord electoral entre UM i PSM per a les pròximes eleccions generals que tindran lloc l'any 2000.

Tres varen ser, en paraules del secretari general del PSM, els aspectes sobre els quals va girar una reunió plantejada, en principi, entre «el candidat de CiU a la Generalitat i el PSM com a partit polític». En primer lloc, segons Morro, es tractava de donar suport polític a Jordi Pujol. En aquest punt, Pujol informà els nacionalistes mallorquins sobre la marxa de la campanya electoral que acaba aquest divendres i sobre les seves persepectives de futur.

En la rèplica, Morro i Sampol informaren a Pujol de l'experiència política de les Illes Balears i la tasca institucional del PSM en els respectius governs autonòmic i del Consell Insular de Mallorca. Segons Morro, «CiU valora positivament l'experiència del nou govern balear des d'un punt de vista nacional», en referència a la participació dels nacionalistes illencs en els diferents governs.

Quant al tercer tema sobre el qual va girar la reunió varen ser les «perspectives de col·laboració» entre el Govern Balear i la Generalitat de Catalunya i les possibilitats d'aprofundir en la cooperació institucional iniciada fa alguns anys en matèria cultural, lingüística i econòmica amb vista a la pròxima legislatura autonòmica catalana. «Hem constatat que el candidat Pujol està per continuar aquesta feina», afirma Morro. La consolidació dels projectes de col·laboració institucional entre els governs català i illenc contempla també, segons Morro, el País Valencià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris