algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

La revisió cadastral permetrà a la Sala multiplicar per deu la recaptació

S'han obert més de cent expedients d'infracció urbanística

La revisió cadastral que l'Ajuntament d'Inca ha duit a terme els darrers mesos a fora vila permetrà multiplicar per deu el que es recaptava fins ara per imposts sobre béns immobles en sòl rústic. Els pressuposts dels darrers anys preveien recollir 3'5 milions anuals per aquest concepte quan aquesta xifra passarà a 30 milions i així es fixarà als comptes municipals per al 2000.

Els tècnics municipals ja han enllestit la feina de camp que ha consistit a examinar una per una més de 3.500 parcel·les del terme municipal de les quals més de 2.000 comptaven ja amb alguna edificació o bé són susceptibles d'edificar encara.

Per a cada finca s'ha elaborat una fitxa individualitada incorporant-hi totes les construccions existents. Ara aquestes dades seran passades a una base informàtica.

L'Ajuntament vol accelerar al màxim els tràmits per incorporar aquesta actualització. Amb aquest objectiu el regidor d'Urbanisme, Tomeu Seguí, ha explicat que es preveu signar un conveni amb l'oficina del cadastre per tal que l'Ajuntament faci directament aquesta tasca i ja pugui cobrar els nous imposts l'any que ve.

L'increment de la recaptació no serà l'única conseqüència que durà aquesta revisió ja que s'ha confirmat l'obertura de més d'un centenar d'expedients d'infracció urbanística per diferents il·legalitats que s'han trobat. La majoria de les irregularitats detectades corresponen a ampliacions desmesurades d'antigues casetes d'eines o d'habitatges preexistents, per les quals no s'ha demanat cap tipus de permís. També s'han trobat algunes cases de nova planta a finques que no permetien cap tipus d'edificació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris