algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La Llei de Patrimoni i la del Sòl prohibeixen construccions que puguin tapar els molins

El GOB dóna suport a la protecció estricta d'aquesta zona

La llei de patrimoni històric i la del sòl de l'any 1976 prohibeixen la construcció de qualsevol tipus d'edificació que pugui tapar la vista dels antics molins de Búger.

Així ho ha posat de manifest el GOB en una carta remesa a l'Ajuntament de Búger en la qual dóna suport a la iniciativa de l'equip de govern (UM-PSM) de protegir estrictament l'entorn urbà dels molins i que tanta polèmica ha generat al poble.

La iniciativa d'impulsar un pla de protecció va ser presa per la majoria municipal després que es presentassin a la Casa de la Vila diferents projectes per edificar grans immobles en les proximitats dels molins i que els haguessin tapat.

Precisament demà a vespre és prevista la celebració d'un ple en el qual s'aprovarà la suspensió cautelar de llicències a l'indret mentre es redacta el projecte de protecció.

El gran problema que tenia el Consistori a l'hora d'aturar aquests projectes és no disposar d'una normativa urbanística actualitzada, per la qual cosa s'ha fet necessari envestir aquest pla de protecció especial amb el qual es pretén reduir l'edificabilitat a la zona afectada.

Els ecologistes consideren que «aquestes edificacions previstes i per les quals s'han sol·licitat llicències municipals d'obres provocaran impactes estètics i paisatgístics negatius en afectar la zona més singular i valuosa de Búger».

El GOB recordà que aquests projectes contradiuen el que esmenta la Llei del Sòl del 76, on es deixa ben clar que no es permetran edificacions que tapin panoràmiques o representin agressions a zones singulars a conjunts artístics o històrics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris