muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

El sector de la construcció no aposta per la rehabilitació ni la restauració

La recuperació d'immobles ha disminuït un 24'5 per cent respecte de l'any passat

El vicepresident del Govern de les Illes Balears, Pere Sampol, en el decurs de la inauguració de la fira Hàbitat, va realitzar una crida als sectors de la construcció, interiorisme i decoració perquè reorientassin la seva activitat cap a la «rehabilitació i la restauració». D'aquesta manera, aquest ram podrà fer front a la futura minva de l'activitat edificatòria, que ha suposat el motor de l'economia balear, juntament amb el turisme, en els darrers anys.

Aquesta suggerència encara és impossible que hagi pogut fer cap efecte entre els constructors, però és significatiu que les dades de llicències municipals concedides en el mes de gener d'enguany per a la rehabilitació d'immobles hagin disminuït un 24'5 per cent en comparació amb el mateix període de l'any passat, segons les dades facilitades per l'Institut Balear d'Estadística.

Aquest fet demostra que els promotors i constructors no contemplen, encara, la rehabilitació i la restauració com una aposta de futur. Cal ressenyar que promotors i constructors a principis d'enguany encara seguien l'estel·la del Govern Matas que potenciava el ciment com un signe d'identitat de les Illes Balears.

Per contra, el nou Executiu i, en concret, el responsable de l'àrea d'Economia, Pere Sampol, inicialment, ha llançat un discurs i un missatge conciliador entre activitat edilícia i medi ambient, «la construcció ha d'estar integrada en l'entorn». És per això que Pere Sampol va manifestar que l'activitat d'aquest sector «s'ha de dirigir a la restauració d'edificis i monuments de gran interès i valor històric».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris