algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
11°

El Pacte del 95 ja demanava Benestar Social per al Consell de Mallorca

El Pacte de Progrés que el 1995 signaren el PSIB, el PSM i UM ja preveia la transferència de Benestar Social al Consell de Mallorca. El Govern Antich considera, doncs, que de cap de les maneres, ara es pot atribuir a pressions de Munar el traspàs de la compentència, ja que aquest procés no és res més que el desenvolupament lògic de l'acord que fa quatre anys permeté desallotjar el PP del Consell.

Concretament, el 1995 es demanava «una definició més precisa sobre les competències a persones marginades», que deixava en mans del Govern «la normativa i la coordinació». En l'apartat de «persones majors» s'exigia «el manteniment del suport a les activitats d'esplai i lleure programades per a les associacions de la tercera edat; la dotació programada del sosteniment dels centres de la tercera edat; la creació d'una xarxa de centres de la tercera edat; la potenciació de les actuació preventives per als vells (centres de dia, menjadors, assistència domiciliària; i l'elaboració d'un pla estratègic per a persones grans».

Les duplicitats i la «competència» de la consellera de Presidència, Rosa Estaràs, són les que aconsellaren fer un pas en aquesta legislatura per evitar la repetició de conflictes interinstitucionals.

Actualment, els serveis jurídics de la Comunitat Autònoma i els del Consell de Mallorca treballen, per, d'acord amb el pacte subscrit el mes de juliol, delimitar quin abast pot tenir la transferència de l'any que ve. No es tracta d'estudis que es facin de manera exclusiva per a Benestar Social, sinó que afecten de manera global totes les competències que ha d'assumir el Consell de Mallorca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris