algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

L'Autoritat Portuària es planteja apujar les tarifes per a l'atracament de creuers

Els turistes han augmentat un 44% i fins l'agost se'n comptabilitzaren 456.000

L'Autoritat Portuària es planteja una revisió a l'alça de les tarifes pels serveis ofertats als creuers, segons avançà el president d'aquest organisme, Francesc Triay. «Són mòdiques en relació al servei i al treball que exigeixen», digué Triay, que informà que aquesta font d'ingressos suposa un petit percentatge del pressupost de l'Autoritat Portuària.

Aquest anunci no té el consens del sector de consignataris, les empreses que gestionen l'estada dels creuers al port davant l'Autoritat Portuària i la Marítima i també els que paguen les liquidacions de les tarifes fixades per aquests dos organismes. «Per què s'han d'apujar els preus si durant el darrer exercici l'Autoritat Portuària tingué 735 milions de beneficis i és una empresa pública?», es demanaren fonts del sector consultades per Diari de Balears.

Francesc Triay parlà de la revisió dels preus aquest mes d'octubre, quan la presència de creuers ha dinamitat totes les previsions, ja que el nivell d'ocupació previst al port de Palma ha aconseguit batre tots els rècords: 86 creuers visitaran les instal·lacions portuàries. Només el passat dia 7 es concentraren a Palma set vaixells.

Des del gener fins l'agost han visitat els ports de Balears 457 creuers, dels quals 297 han atracat a Palma (un augment del 37% en relació al 1998); 94 a Maó (+42%); 59 a Eivissa (+34%) i 7 a Formentera. En general, la ocupació a les Illes ha crescut un 39% i tot apunta que l'any 2000 les xifres no tan sols es mantindran, sinó que hi ha previst un increment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris