algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Els propietaris rebutgen la gestió pública dels espais naturals protegits

Consideren que és un fracàs i que ells han demostrat que saben conservar l'entorn

82052

Les declaracions de parcs naturals volen aconseguir un gaudi públic dels espais protegits.

L'Associació de Propietaris de Finques Rústiques, presidida per Fernando Fortuny, considera que la gestió pública dels espais naturals protegits «és un fracàs» i que «nosaltres mateixos podem assumir la creació d'activitat econòmica en aquestes zones a través d'usos compatibles amb la conservació».

Segons Fortuny, «no és necessari crear més parcs naturals per aconseguir una rendibilitat en la gestió d'espais sense fer malbé els seus valors ecològics. Els propietaris ho podem fer perfectament, tal com ho hem demostrat amb la preservació del sòl rústic sense rebre res a canvi, al contrari que el sector turístic, que ha basat fins ara la seva activitat econòmica en la destrucció del paisatge».

El president dels propietaris expressa la seva preocupació perquè «la Conselleria de Medi Ambient ha anunciat que ja treballa en la redacció d'un pla d'ordenació de l'hipotètic parc natural de la serra de Tramuntana i nosaltres, de moment, no en sabem res ni se'ns ha consultat ni demanat la nostra opinió. Tothom està d'acord que s'ha de frenar la proliferació d'edificacions en el sòl rústic, però la implantació d'activitats com el senderisme o les rutes turístiques la podem fer nosaltres sense cap intervenció de l'Administració, sempre ajustant-nos a les normatives ambientals vigents, evidentment».

L'estudi del grup Ecologistas en acción que demostra el creixement demogràfic i la generació d'activitat econòmica en els espais naturals protegits de la Península, del qual informà Diari de Balears en dies passats, «no és extrapolable a Mallorca, precisament perquè aquí no volem més població», indica Fernando Fortuny.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris