muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
12°

Falten titulats en Formació Professional en els diferents sectors empresarials

Aquest fet els obliga a cercar els tècnics qualificats a la Península, segons la Cambra de Comerç i la Caeb

Els empresaris de les Balears tenen grans dificultats per cobrir la seva demanada de places de titulats en Formació Profesional (FP). Aquest fet els obliga a cercar els tècnics a la Península, segons informà la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Mallorca, Eivissa i Formentera i la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (Caeb).

Des de la Cambra de Comerç ja s'han posat mans a la feina per donar una solució en aquesta problemàtica empresarial. En concret, tenen en procés d'estudi i disseny la reorientació del programa SCOP (Servei d'Orientació Professional). Una assistència gratuïta en el procés de recerca d'ocupació en el termini de 48 hores, és a dir, una bossa de treball, sense cap cost, que atendrà qualsevol petició que sol·licitin els empresaris illencs. Es desenvoluparà una funció d'orientació personalitzada, informació, selecció i mediació en el mercat laboral i estarà dirigit a joves amb qualque qualificació professional.

La responsable del departament de Formació de la Cambra de Comerç, Cristina Julià, no pogué avançar la puntualitzar data d'entrada en funcionament de l'SCOP a les Balears, ja que «necessitam la col·laboració de la Conselleria d'Educació i la de Treball, com també delimitar el seu àmbit d'actuació, però el que desitjaríem és posar-lo en marxa tan prest com sigui possible».

Les associacions empresarials que sol·liciten un major nombre de persones amb qualificació professional són aquelles que es dediquen a la construcció (tot tipus d'especialitat), al turisme (cuiners, cambrers, guies i recepcionistes), a la mècanica (mecànics de cotxes), al fred industrial (tècnics en refigeració), a l'electricitat (electricistes), alimentació (pastissers) i arts gràfiques.

En canvi, les empreses no presenten una demanda tan elevada, com les esmentades amunt, de titulats administratius, segons ens confirmaren des de la Cambra de Comerç i la Caeb.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris