muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

El Govern crearà una assessoria per a «maltractats per la justícia»

Aquest servei es complementarà amb una oficina d'informació judicial

La Conselleria de Presidència del Govern balear té prevista la creació d'un «centre d'atenció per a persones maltractades per la justícia».

L'Executiu de Progrés, a través de convenis amb associacions professionals, vol oferir assessoria jurídica a les persones que s'hagin sentit «maltractades» o «desateses» per diverses raons en el curs d'un procés judicial. L'oficina oferiria informació al ciutadà sobre quins són els seus drets, sobre si no han estat respectats i sobre les possibilitats de recórrer i les vies que té per fer-ho. L'objectiu, a més d'ajudar el ciutadà, seria aconseguir que aquest recuperàs la confiança en el funcionament de les institucions.

No és aquesta l'única iniciativa que la Conselleria de Presidència té previst desenvolupar mitjançant convenis amb diversos sectors de la judicatura. El conseller Antoni Garcias pensa instal·lar una «finestreta judicial» en les oficines d'atenció al ciutadà que hi ha en la seva Conselleria. Aquest servei oferiria informació als interessats sobre el desenvolupament d'una causa, els seus terminis, etc.

Així mateix, la Conselleria de Presidència vol fer una experiència pilot per a la implantació de l'Oficina d'Ajuda a les Víctimes del Delicte a Inca i a Manacor. Es tracta d'arribar a un acord amb els jutjats d'aquestes ciutats per, durant uns dies a la setmana, oferir un servei com el que es dóna a Palma. Un cop realitzada l'experiència es veuria si la demanda en aquestes viles justifica la creació d'una oficina permanent, o, si, per contra, és més sensat continuar amb el model experimentat durant l'etapa de proves.

És intenció de la Conselleria de Presidència que, a través dels dos nous serveis abans esmentats, el ciutadà pugui obtenir una informació que, difícilment, pot recabar si és un profà en temes jurídics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris