nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Sanitat vol reinserir el 85 per cent de malalts del Psiquiàtric

L'objectiu és que només quedin 30 interns a una part de les actuals instal·lacions

56946

Part dels edificis del Psiquiàtric tindran una nova utilitat.

El pla de reforma assistencial del Psiquàtric contempla a llarg termini la reducció d'un 85 per cent del nombre d'interns del centre. A hores d'ara, l'hospital compta amb 200 residents i s'espera que la xifra es redueixi fins a una trentena en consumar el pla, que és previst que comenci a caminar en els propers dos mesos.

Antoni Rifà, subdirector de l'àrea de Psiquiatria del Complex Hospitalari de Mallorca posà de relleu aquesta darrera data, tot i que no volgué aventurar-se en afirmar terminis per concretar-la en dependre gran part del pla de salut mental.

Darrere d'aquesta iniciativa roman la intenció de canviar qualitativament el tipus d'assistència que s'atorga aleshores i, aconseguir que el major pes d'aquesta surti cap a fora del centre perquè els malalts mentals puguin mantenir el màxim de contacte amb la societat.

D'acord amb aquesta filosofia està previst que al recinte hospitalari només es mantenguin les instal·lacions per a mitja estança i les unitats de crònics i aguts sense possibilitats de reinserció.

Com a exemple del que es vol evitar, Rifà esmentà que a hores d'ara hi ha malalts que fa quinze anys que viuen a l'Hospital i que amb un bon tractament i una política activa de reinserció potser no haurien tingut aquesta trajectòria. «Es tracta de modificar l'orientació de la contractació del tipus de personal perquè aquest adquireixi una major qualificació i que el servei no només quedi en tasques assistencials, sinó que en la mesura del possible també s'ofereixin serveis de rehabilitació del pacient».

Quant a aquest aspecte Rifà digué que els actuals llocs de feina quedaven assegurats, tot i que serà precís una millor organització del personal i un canvi en la seva funcionalitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris