algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

L'Escola de Mallorquí impulsa el català entre els immigrants magribins

El Patronat imparteix des de fa anys cursos de llengua i cultura i de balls tradicionals

L'Escola Municipal de Mallorquí de Manacor ha posat a disposició dels immigrants magribins residents a la comarca, cursos d'iniciació a la nostra llengua. L'Escola ha posat en marxa aquesta iniciativa per tal de facilitar la seva integració, així com la dels residents alemanys i britànics.

El director de l'Escola Municipal, Gabriel Barceló, s'ha mostrat preocupat per la gran quantitat de magribins que vénen a treballar a la comarca i va manifestat que «hem de fer tot el que sigui possible per integrar dins la nostra cultura el gran nombre de musulmans i alemanys que resideixen en aquesta zona».

L'any passat ja s'iniciaren els cursos de català per als fills de treballadors magribins que resideixen amb els seus pares i que estan escolaritzats a Manacor. Barceló va comentar que «el nostre propòsit era ajudar els fills de musulmans a aprendre el català, però la cosa no va anar tal com esperàvem perquè dintre de la seva comunitat els nins no poden anar a escola amb les nines».

Els cursos de balls tradicionals inclouen l'aprenentatge de la cultura popular i el maneig dels instruments de ball com la guitarra. La dansa dels Cossiers de Manacor també s'inclou dins els balls tradicionals. Una dotzena de persones aprenen el reglament d'aquest ball.

Juntament amb l'Institut de Ciències de l'Educació de la UIB s'impartiran cursos d'art, geografia i història relacionats amb la cultura de les Balears.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris