lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Dues bombes milloraran l'evacuació d'aigües residuals de la zona nord

Medi Ambient projecta ampliar la depuradora per poder reutilitzar l'aigua

La instal·lació de dues grans bombes impulsores permetrà millorar l'evacuació de les aigües brutes de tota la zona nord del municipi. El creixement urbanístic generat pel turisme en aquesta àrea ha fet que les velles canonades resultin avui per avui insuficients, sobretot durant l'estiu.

Una de les bombes es col·locarà en uns solars propers al camp de futbol i canalitzarà cap a la depuradora l'aigua procedent de tot el nucli urbà de la ciutat antiga. L'altra estació es construirà a l'avinguda del Tucan i rebrà les restes de l'àrea compresa entre Alcanada fins a Las Gaviotas. Els tècnics calculen que aquestes bombes tindran una capacitat suficient per recollir les aigües fecals de la població fins a l'any 2020.

L'empresa Dragados, que s'encarregarà d'executar el projecte, preveu enllestir l'obra en poc més de cinc mesos. El cost del projecte ascendeix a 570 milions dels quals l'Ajuntament en posarà més de 100, mentre que la resta serà aportat pel Govern balear. Amb tot, les arques municipals s'hauran d'endeutar ja que el Govern pagarà la seva part en deu anys.

D'altra banda, també es projecta l'ampliació de l'estació depuradora i dotar-la d'un sistema terciari. Això possibilitaria que les aigües es puguin emprar i no es continuïn abocant a la mar com fins ara. S'espera que aquesta obra comenci de forma imminent ja que la Conselleria de Medi Ambient ha expressat la voluntat de completar l'estació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris