algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Medi Ambient vol accelerar la declaració de Parc Natural a les muntanyes d'Artà

La consellera Margalida Rosselló apunta que «s'han de protegir ara més que mai»

La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, va anunciar ahir que presentarà al Consell de Govern d'aquesta setmana o de la pròxima la declaració de parc natural per a les muntanyes d'Artà.

Rosselló va explicar que està estudiant des de fa setmanes la redacció d'un pla d'ordenació de recursos naturals (PORN) per a la zona i que aquest és un pas previ per concedir la declaració de parc natural.

El PORN és un instrument legal per protegir la naturalesa i ara, amb el desastre ecològic del cap de setmana que ha afectat les muntanyes d'Artà i Capdepera arrasant 825 hectàrees de garriga, càrritx i pinar, ha propiciat que la consellera de Medi Ambient vulgui declarar la zona afectada com a Parc Natural.

«Ara més que mai és necessari que ens plantegem protegir aquestes muntanyes sota la figura de Parc Natural», manifestà ahir la consellera, qui a més assegurà que fa temps que s'estudiava la protecció d'aquesta serralada.

Margalida Rosselló va expressar que «existeixen distintes fórmules per protegir la zona i s'haurà d'adoptar la més adient i efectiva per treballar en la seva recuperació mediambiental».

La consellera aposta per una tasca conjunta i urgent de les diverses institucions públiques per treballar contra l'erosió de la zona i recuperar el valor ambiental d'aquestes muntanyes utilitzant totes les mesures possibles, «malgrat que no sigui possible la seva recuperació ni amb un any ni amb dos».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris