muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín:
13°

Un informàtic de la UIB projecta crear un xip per localitzar cotxes accidentats

L'objectiu és instal·lar un sensor que durant l'impacte doni avís per satèl·lit al 112

Damià Vidal, membre del departament de Matemàtiques i Informàtica de la Universitat de les Illes Balears està desenvolupant un projecte que permetri localitzar a l'instant un accident de trànsit mitjançant el sistema GPS.

Segons Vidal, la informació del lloc de l'accident seria trasmesa al servei d'emergència 112 a a traves «d'una capsa negra» que aniria incoporada al cotxe accidentat. El científic explicà que avui en dia «existeix la tecnologia per posar en marxa aquest projecte, però el problema resideix a comptar amb la col·laboració de les administracions públiques».

Vidal comentà que a més d'obtenir informació de la ubicació del vehicle accidentat «amb un error de 10 o 15 metres», també es pot saber la matrícula del vehicle, el nom del titular, el model, la marca.

El científic explicà que el sistema emprat per detectar l'accident seria un sensor de la mateixa classe que faa disparar l'airbag dels cotxes. Explicà, a més, que en aquesta «capsa negra», que aniria incorporada al cotxe, s'instal·laria també un botó d'emergència que si l'accidentat estigué en condicions el podria pulsar i parlar directament amb l'112.

Per l'investigador «amb aquest projecte es poden salvar moltes vides ja que el sistema permet que els serveis mèdics arribin molt més aviat en els llocs dels fets».

Per poder posar en marxa el projecte, però, hi ha tota una sèrie d'obstacles a superar. «Hi hauria d'haver una inversió de laboratori quant a la fabricació de productes com microcomputadors. També s'hauria de millorar l'infraestrutura de GPS diferencial (via satèl·lit) a totes les Balears, fet que no és tan complicat».

No obstant això, l'infomàtic comenta que avui en dia «totes aquestes tecnologies s'han anat abaratint i per tant la seva utilització no resulta tan cara i a més proporciona molts d'avantatges».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris