nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

L'Ajuntament demanarà ajornar una setmana l'aturada de la dessaladora

Per la manca d'aigua, la planta quedarà sense activitat el 25 d'octubre

L'aturada de la dessaladora per a la seva neteja i revisió torna a ajornar-se; aquesta vegada una setmana. Així, la planta quedarà sense activitat el 25 d'octubre. La darrera data en la qual devia aturar-se quedà fixada el passat divendres a la reunió que mantingueren la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, i la regidora Maria Crespo, quan en roda de premsa comunicaren que seria el dia 18 d'aquest mes quan la planta aturaria la seva activitat.

Tot apunta que l'ajornament de l'aturada es deu a una revisió tècnica de seguretat i manteniment. Actualment hi ha una manca d'aigua considerable a l'Illa, per això, precisament Emaya, mitjançant la seva directora Maria Crespo, demanà a la Conselleria de Medi Ambient, encarregada de la seva gestió, un primer ajornament: del dia onze (ahir) al dia 18. Com que la situació de sequera continua, i s'espera que aquesta setmana caiguin unes gotes segons les previsions meteorològiques, s'ha tornat a demanar un altre ajornament de l'activitat.

Aquesta aturada representa un greu problema per als ciutadans de Palma i Calvià, als quals l'activitat de la planta abasteix d'aigua diàriament. Un total de 45.000 metres cúbics d'aigua es deixaran de subministrar quan la infraestructura quedi sense activitat per un espai de quatre dies, fet que suposarà un total de 180.000 metres cúbics, que davant l'actual situació de sequera no es pot renunciar.

Com quedà acordat a la reunió del passat divendres entre consellera i regidora, Rosselló aportarà al llarg dels dies en què s'aturi l'activitat entre 15.000 i 30.000 metres cúbics d'aigua, necessari per subministrar les xarxes de la badia de Palma i Calvià. Per aquest fet, els ciutadans no notaran cap disminució en la quantitat ni qualitat de l'aigua mentre estigui aturada la planta. Per la seva banda, Cort demanarà als ciutadans que baixin considerablement el consum d'aigua.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris