nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
10°

Palma celebrà el Dia Mundial de la Salut Mental amb un marcat to reivindicatiu

El Dia Mundial de la Salut Mental i l'Envelliment es va viure ahir a Palma amb to reivindicatiu. L'acte realitzat a Ses Voltes va ser aprofitat per familiars que tenen entre els seus membres algun malalt mental per reivindicar més centres i personal especialitzat i major dotació econòmica per fer front a aquest problema dins la societat balear. Els afectats lamentaren que «les Illes, essent la comunitat més rica de l'Estat espanyol, es trobin a la coa en atenció a aquests malalts».

L'acte organitzat a Ses Voltes, en què participaren les vuit associacions de familiars i dues de professionals dedicades a les malalties mentals a la comunitat de les Illes Balears, tingué com a principal punt la lectura d'un manifest en què es pretenia conscienciar la població dels problemes que viu aquest col·lectiu afectat.

Els organitzadors recalcaren que la «malaltia mental no només és un problema personal dels malalts i dels seus familiars, sinó sobretot un problema social». Lamentaren que la malaltia mental «és la ventafocs de totes les malalties quant a recursos econòmics, humans, sanitaris i socials que les administracions publiques hi dediquen». Les associacions afectades varen demanar que aquests malalts «siguin acceptats, valorats i tractats com a persones» i exigiren que la malaltia mental sigui considerada «com una malaltia més, superant els prejudicis que tradicionalment es tenen sobre aquesta, eliminant la marginació i exclusió que es practica amb aquests malalts i facilitant la seva integració social». També es va sol·licitar que les administracions i la mateixa societat estableixin recursos alternatius com ocupacions laborals i temps lliure per a aquest col·lectiu.

Una de les exigències que més varen fer sentir ahir els familiars afectats és que es creïn recursos i serveis socials com pisos i miniresidències per atendre en condicions òptimes els malalts «per compensar i alliberar les famílies de la responsabilitat que pesa sobre elles en la seva dedicació, pràcticament en exclusiva, de fer-se càrrec dels seus malalts».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris