algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

L'incendi d'Artà ha arrasat més de 825 hectàrees i avui podria quedar extingit

Medi Ambient anuncia «mesures immediates per evitar la desertització de la zona»

99338

Panorana dessolador captat ahir prop de Cala Torta.

J. Rosselló.

L'incendi d'Artà, que podria quedar extingit avui, ha arrasat més de 825 hectàrees, de les quals 75 són de massa forestal.

Durant les tasques de l'extinció de l'incendi, que en el tancament d'aquest diari només cremava a cala Mesquida, hi varen participar 240 efectius. Les flames varen obligar a desallotjar 40 persones que es trobaven en 13 cases situades entre Artà i Capdepera. Malgrat l'aproximació de les flames, cap dels habitatges no va ser destruït. El moment més crític es va produir a les tres i mitja del capvespre del dissabte quan els fronts de cala Mesquida i cala Tora es varen juntar davant del Club de Golf de Capdepera, i que després quedà reduït.

La Conselleria d'Agricultura i el Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil han obert una investigació per determinar quin ha estat l'origen del foc, el pitjor dels cinc anys. La hipòtesi principal és que un pagès va efectuar una crema controlada per pastures i que un cop de vent provocà que les flames s'estenguessin irremeiablement. Els funcionaris estan investigant si algun pastor va demanar autorització per aquell dia.

La consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, afirmà que el Govern està cercant «mesures immediates per evitar la desertització de la zona» ja que les conseqüències de l'incendi posen «en un greu perill ecològic» aquesta zona que ha estat durament castigada per altres incendis en els darrers anys. Rosselló lamentà que «la tasca de repoblar la zona cremada a Artà fa cinc anys s'hagi fet malbé en qüestió d'hores.

El batle d'Artà, Montserrat Santandreu, que es mostrà consternat, va valorar «d'autèntic desastre» la pèrdua de la important massa forestal.
D'altra banda, el grup ecologista GOB va demanar ahir a les autoritats que determinin l'autoria del «terrible» incendi i i que sobre els responsables «caigui tots el pes de la llei».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris