algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Antich reclama que es compleixi l'acord sobre els vols interinsulars

El 1997 el Parlament aprovà la declaració d'aquestes línies com a d'interès públic

Francesc Antich exigirà que el Govern central compleixi un acord parlamentari del 1997 que l'obliga a declarar els vols interinsulars a les Balears com a d'interès públic.

Fa dos anys, el PSOE i Coalición Canaria aconseguiren que el Parlament aprovàs una iniciativa que obligava l'Executiu de José María Aznar a «iniciar negociacions amb els governs canari i balear per a la declaració d'obligacions de servei públic en els trànsits aeris amb la Península, i entre les Illes, d'acord amb allò previst».

El Govern de Progrés denuncia que les obligacions derivades d'aquesta moció han estat negligides tant pel Govern de José María Aznar com pel que encapçalava Jaume Matas fins a les eleccions del 13-J.

La declaració de les connexions aèries internes i externes de les Balears contribuirien a treure aquest servei de la lògica del mercat i a situar-lo fora de l'òrbita d'esdeveniments com les vagues. Per això, Antich vol que el Govern central comenci les negociacions com més aviat millor.

Durant el darrer tram del seu mandat, Jaume Matas invocà el REB per garantir les comunicacions aèries a les Balears i, fins i tot, amenaçà de denunciar Ibèria i el Ministeri de Foment. Aquest procediment no s'arribà a concretar mai. Matas havia assegurat que, si les seves exigències no eren satisfetes, aleshores procediria a contractar serveis privats i endosaria les despeses a Ibèria i al Ministeri. El PSIB insistí durant tot aquell temps que l'única solució possible al problema de les comunicacions aèries era la seva declaració com a d'interès públic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris