algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

Son Sant Joan tanca el setembre amb un augment de passatgers del 8'52%

El nombre d'avions controlats a l'aeroport va créixer un 9'10% respecte del 1998

L'aeroport de Palma continua polvoritzant les seves pròpies marques mes rere més respecte de l'any passat. El nombre de passatgers que varen passar per les infraestructures de Son Sant Joan fins el mes de setembre va ser un 8'52 per cent més que respecte del mateix període de l'any 1998, és a dir, més de 15'7 milions de viatgers, segons dades facilitades per Aeroports Espanyols i Navegació Aèria (AENA) de Palma.

Aquest ritme creixent també es pot aplicar en el nombre d'aeronaus que varen operar a l'aeroport de Palma. En concret, l'ens públic ha comptabilitzat en el decurs dels primers nous mesos d'enguany un augment del 9'10 per cent, que traduït en xifres absolutes significa que 133.422 avions han utilitzat les pistes mallorquines per aterrar o enlairar-se, la qual cosa suposa un increment de 11.134 en comparació a les mateixes dates de l'any anterior.

Pel que fa a les nacionalitats del passatgers que utilitzen la macroterminal de Son Sant Joan, cal destacar que l'augment més important registrat durant el mes de setembre el varen provocar els súbdits francesos, amb un 21'77 per cent, o el que és el mateix que dir 12.806 gals més que el setembre del 1998.

Per contra, els naturals de Suïssa varen marcar la disminució més notable, ja que el mes passat es va produir una baixada del 15'41 per cent (6.585 suïssos menys respecte del setembre del 1998). Aquesta evolució negativa es va iniciar en el mes àlgid de la temporada alta, l'agost; durant aquests trenta-un dies ja es varen registrar una caiguda del 15'75 per cent.

Per tant, l'aeroport de Son Sant Joan enguany tornarà a batre el seu propi rècord de nombre de passatgers, més de 17 milions, i aquest serà superat l'any 2000.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris