algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La depuradora aboca al torrent de Montblanc aigua contaminada

Les anàlisis demostren que es dupliquen els nivells de fecals permesos per llei

La depuradora mancomunada del Pla, situada dins el municipi d'Ariany, està abocant de manera incontrolada aigua en mal estat al torrent de Montblanc, que passa dins el terme de Maria.

Les anàlisis realitzades per un laboratori especialitzat i avalades pel Col·legi de farmacèutics, a petició d'un dels veïns de la zona, demostren que l'aigua conté un nivell de restes fecals que duplica els límits legals admissibles.

Les mostres posen de relleu que s'han trobat 2.200 unitats de coliformes per cada 100 mililitres, quan el nivell màxim admès és de 1.000. Aquests resultats contradiuen els estudis fets fins ara pel Govern balear, en els quals s'assegurava que els abocaments de la depuradora no eren contaminants i que l'aqüífer de la zona no se'n ressentiria. Aquestes analítiques han estat remeses a l'Ajuntament de Maria, que ja ha fet passes notificant aquests resultats tant a l'Ibasan com a la Conselleria de Medi Ambient.

A la zona de Son Bacs, on es troba la depuradora, malgrat trobar-se dins del terme d'Ariany, la majoria de propietaris de terres són mariandos. Tant els propietaris com els responsables municipals de Maria, assessorats per diferents geòlegs, mantenen que la depuradora no funciona en les condicions apropiades i que l'aigua que aboca al torrent es filtra cap a l'únic aqüífer de la zona que es pot explotar per al consum humà. Precisament en aquesta àrea té pensat perforar un nou pou l'Ajuntament i el Govern per posar remei als problemes d'abastiment del nucli urbà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris