nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Esperança entre els venedors per la reforma de la plaça Major

Joan Murcia, de l'associació de comerciants, diu que dinamitzarà una zona morta

El projecte de reforma de les galeries comercials de la plaça Major ja ha començat. Amb l'adequació de l'espai on s'ha d'situar el supermercat es fan les primeres passes perquè la zona recuperi l'esplendor perduda durant els darrers anys.

La reforma i embelliment de les galeries comercials i accessos, que ha de costar poc més de 500 milions de pessetes, començà fa poc amb la concessió de la llicència d'obres al supermercat que s'ha d'instal·lar. És una primera passa que continuarà a mitjan gener quan es treballarà de valent en tot el recinte.

L'Associació de Comerciants de les galeries de la plaça està molt il·lusionada amb un projecte que, segons el seu tresorer, Joan Múrcia, «ha de servir per a dues coses: dinamitzar un poc la zona, que en els darrers anys ha anat perdent l'esplendor que tenia al passat, i juntar les dues Palmes, mitjançant un emplaçament ple de vida».

Les actuacions seran reconstruir les escales d'accés, tant les dues de contacte directe amb la plaça, com la que enllaça amb Via Sindicat, instal·lar un ascensor i un sistema d'aire condicionat, canviar el trespol de tota la superfície i la construcció d'una gran rampa que enllaci el passeig de la Rambla amb les mateixes galeries.

Joan Múrcia assegurà que «tots els comerciants estam d'acord amb la reforma en el seu sentit global, però han sorgit unes petites protestes de quatre locals referents a un punt concret de les obres, però esperam que amb el temps se solucioni aquest contratemps».

Està previst que les obres de les escales i el trespol comencin el 15 de gener, però el supermercat, que ha de ser el nou punt neuràlgic de les galeries, s'ha avançat i ja es troba en obres. S'han aprofitat uns quinze locals que estaven desocupats per tal de construir-lo allà. Els propietaris formaren una Societat Civil i llogaren l'espai, on no es treballava des de feia vint anys. D'aquesta manera s'aprofita un espai considerable que estava embrutant les galeries ja que hi havia una manca d'activitat molt gran.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris