nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín:
10°

Les policies del Llevant exigeixen una millora de les condicions laborals

Els comitès de personal de Manacor, Son Servera, Sant Llorenç, Capdepera i Artà inicien mobilitzacions

68442

La policia del Llevant de Mallorca vol cobrar més.

Els comitès de personal dels ajuntaments de Manacor, Artà, Capdepera, Son Servera i Sant Llorenç treballen intensament per intentar solucionar els problemes que pateixen les distintes policies locals de la comarca.

El principal problema que s'apunta des de la Policia Local de Capdepera és la manca de coordinació entre el sergent Antoni Nogales i la resta del personal. Les queixes també s'estenen a l'actitud prepotent del sergent i la manca de resposta del pacte de govern sobre el tema. Així mateix, hi ha un sector de la Policia Local de Capdepera que considera que aquesta descoordinació ve motivada per un grup de policies que tenen un enfrontament personal contra el sergent.

Uns problemes diferents són els que es denuncien des de la Policia Local de Manacor, Sant Llorenç i Son Servera. En els tres municipis es queixen de la manca de personal i l'impagament del gran nombre d'hores extra fetes pels efectius del col·lectiu. La Policia Local de Sant Llorenç ha denunciat l'incompliment del conveni de personal i ha sol·licitat la realització de reunions amb el delegat de Policia, Guillem Rayó, per elaborar un nou conveni.

Segons el regidor Rayó, «els primers contactes que hem mantingut han estat bastant positius i tenim voluntat política per arribar a un acord».

El problema de la Policia Local de Son Servera és semblant, malgrat que de moment, han paralitzat qualsevol acció de protesta per l'imminent canvi de govern que es produirà el proper dijous, dia 14 d'octubre, amb la moció de censura contra l'actual batle.

La Policia Local de Manacor no cobra les hores extraordinàries des del passat mes de març i per tant, la negativa a realitzar-ne més és constant.

El delegat d'Interior a l'Ajuntament de Manacor, Antoni Mestre, ha reconegut que «no tenim partida pressupostària per pagar les hores extraordinàries a la Policia Local. El regidor ha expressat que «és per això que alguns treballs que es duien a terme de manera extraordinària com la vigilància en hores punta a la zona centre o a les entrades i sortides dels centres escolars han estat reduïdes».

Aquesta circumstància ha provocat queixes per part de pares i mares del municipi que veuen que no hi ha vigilància a alguns col·legis mentre que a altres sí que n'hi ha i no entenen aquest greuge comparatiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris