algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

Antich: «Volem ajudes de Brussel·les per tenir més serveis contra incendis»

El president va suspengué tots els seus compromissos per anar a la zona

El president de la Comunitat Autònoma, Francesc Antich, i la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, coincidiren a qualificar l'incendi d'Artà com «el més important de l'any».

De ben matí, la consellera Rosselló va acudir a Artà per ajudar a coordinar les tasques contra incendis. La seves primeres paraules sobre el que havia passat ahir varen ser: «estic molt dolguda, perquè s'ha cremat una zona de Mallorca que té unes característiques paisatgístiques de gran valor ecològic».

Eren sobre les sis de l'horabaixa quan la consellera feia aquestes declaracions, i va exclamar: «el més greu de tot és que el foc no està controlat».

Aquesta circumstància ha fet pensar a la consellera Rosselló que «de cara a la propera temporada el pla de prevenció serà més llarg, ja que un dels aspectes que no hem previst ha estat que es podia produir un incendi d'aquestes característiques durant aquesta època de l'any, quan pareix que no hi ha perill; per aquest motiu no hem tingut el material necessari per afrontar l'incendi».

La consellera de Medi Ambient va assenyalar que tot apuntava a un incendi provocat: «tant pel lloc com per les circumstàncies sembla que el foc ha estat intencionat, per persones que se n'entenen».

Margalida Rosselló va voler deixar clar que «de tota manera, no podem confirmar res, perquè han de ser els tècnics els que, després d'haver-ne fet una anàlisi, comprovin quines són les causes que han provocat un incendi d'aquestes característiques». Com a consellera de Medi Ambient, va assegurar que «hem mobilitzat tots els bombers de Mallorca, Protecció Civil i Ibanat; puc dir que hi ha més d'un centenar de persones que treballen per apagar el foc». També va fer les gestions pertinents amb Delegació de Govern per poder tenir un reforç de l'Exèrcit. El Director General d'Interior acudí per comprovar les tasques dels soldats. D'altra banda, el president Antich va declarar que «és evident que davant un foc tan gros com aquest hem d'anar millorant les mesures contra incendis i hem de sol·licitar més ajudes econòmiques a la Comunitat Europea, per poder tenir més mitjans».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris