cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:
14°

Del garrover a les taules de mig Europa

Una empresa mallorquina transforma la popa de garrova en succedani de cacau i l'exporta

La garrova ha estat, de sempre, la germaneta pobra del camp mallorquí. Malgrat les seves múltiples qualitats nutricionals, la tradició cultural l'ha condemnada a ser un aliment de segona, utilitzat per als animals o per a les persones només en casos de fam. Aquesta situació pot canviar en un futur immediat gràcies a la innovadora iniciativa de l'empresa Alincarat, afincada a Consell, que ha apostat per treure un major profit de la garrova transformant-la ni més ni manco que en succedani de cacau. El procés d'elaboració és relativament senzill si bé s'hi utilitzen les darreres tecnologies. L'empresa rep la popa de garrova, que adquireix a un preu baix, de la qual s'han extret les llavors del garrotí, l'única part que realment s'aprofitava fins ara. Al producte se li mesura el grau d'humitat i se'l sotmet a un secat mitjançant un gran forn que funciona amb aire calent.

El procés de torrada es realitza a diferents temperatures segons el color i el tipus de producte que vol el client. Després la garrova es fa passar per un molí que funciona a un màxim de 1.000 revolucions per minut i la pulveritza amb grans d'una mida ínfim. A més, després es fa passar per uns filtres molt estrets, rebutjant-ne els grans més gruixats. La finor és molt important per tal que el producte final es pugui mesclar amb altres sense cap problema.

Aquest producte té múltiples aplicacions en el camp de l'alimentació. Així es combina fins a un 20% amb el cacau en pols que s'utilitza per mesclar amb la llet sense que es noti cap tipus de variació en el gust. També es pot usar per a l'elaboració de cremes de xocolata per a pastisseria. En cap dels casos el valor nutritiu del producte es redueix, sinó que hi guanya. La garrova tractada ajuda a regular el nivell de colesterol a la sang i actua com un excel·lent regulador intestinal. Aquestes atribucions i el seu gust dolç han fet viable també la comercialització d'un preparat soluble de garrova. A més, té l'avantatge que es conserva llarg temps ja que no conté quasi aigua.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris