algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Apareixen cruis estructurals a una illeta sencera d'edificis del centre

Els tècnics descarten el perill d'esbucament però defensen solucions urgents

Els propietaris d'una dotzena de cases de Sineu han aixecat la veu d'alarma després de comprovar esverats com els darrers mesos han aparegut nombrosos i grans cruis als seus domicilis.

Els immobles afectats es troben situats tots a la mateixa illeta delimitada pels carrers Menestral i d'Avall i per la plaça del Mercat. Totes aquestes són construccions relativament modernes ja que no tenen més de cinquanta anys.

Els cruis s'han posat de manifest majoritàriament a l'interior dels primers pisos i a les teulades, si bé a poc a poc també s'han anat estenent també a les plantes baixes i han aparegut ja a l'exterior d'algunes façanes. El problema no és nou, ja que com han confessat alguns dels afectats l'any passat ja detectaren petites fisures, a les quals no varen donar importància i que foren reparades amb feina de picapedrer.

La sorpresa dels afectats fou majúscula quan varen veure que les esquerdes tornaven a sortir i es feien més grosses de cada dia.
Els tècnics municipals han revisat la situació dels immobles i han deixat ben clar que no existeix un perill imminent d'esbucament si bé han reconegut la necessitat d'actuar amb urgència. La causa del problema és de caire estructural. Segons sembla, els fonaments de les cases s'haurien vist afectats per moviments del terreny que hi ha al davall, que és de tipus argilós.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris