muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:

Cort pagarà 2 milions a l'exregidor Yarza per la seva dedicació exclusiva

Dura crítica del TSJB a l'Ajuntament, que «utilitza els tràmits com a ritus sagramentals»

L'Ajuntament de Palma, que des de l'any 1991 està dirigit pel Partit Popular, haurà de pagar 1.993.726 pessetes a un exregidor de la seva mateixa formació que ha hagut de recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Balears perquè li sigui reconeguda, vuit anys després, la dedicació exclusiva que caracterizà la seva gestió al capdavant de la Regidoria de Sanitat de Cort.

L'afectat, el metge Josep Yarza, va estar en situació de serveis especials a la seva plaça de facultatiu de la Seguretat Social des de juny de 1991 fins al gener del 94. Després d'aquest termini de dos anys i sis mesos, es reincorporà a la seva feina habitual a les consultes externes de l'Insalud. Les peticions de Yarza, en el sentit que Cort li pagàs els triennis durant el temps que fou regidor amb dedicació exclusiva, foren rebutjades per l'Administració municipal mitjançant un decret de Batlia de 23 de maig del 1996. La denegació fou argumentada per part de l'Ajuntament en què «malgrat que la Llei de reforma de la Funció Pública reconeix el dret a cobrar els triennis a aquells funcionaris que es troben en situació de serveis especials, també és cert que el Reglament de Situacions Administratives diu que aquesta circumstància ha de ser «excepcional».

A més, el decret de Batlia que rebutjà la petició de Yarza va establir que quan les retribucions per triennis no puguin ser cobrades amb càrrec als corresponents pressuposts, hauran de ser retribuïdes pel departament on desenvolupava el darrer lloc de feina en servei actiu.

Segons el TSJB, en la persona de l'exregidor Josep Yarza, que ha estat representat per l'advocat Joan Mir, es donen els requisits legals per rebre aquestes percepcions econòmiques. «Durant tot el temps que fou regidor, l'Ajuntament demandat no pagà cap quantitat pels triennis», assenyala el magistrat ponent, Gabriel Fiol Gomila, que fixà la quantia en 58.369 pessetes mensuals, que sumen les 1.993.726 pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris