nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Balears, comunitat capdavantera en consum de fàrmacs per agafar el son

L'elevat índex d'estrès dels illencs és semblant al que es pateix a Madrid i Barcelona

95910

Les farmàcies tenen cada vegada més clients que demanden fàrmacs per poder dormir.

Balears supera en un deu per cent la major part de comunitats espanyoles en consum de fàrmacs per agafar el son.
Així ho posà de relleu per a Diari de Balears el cap de la unitat per a la investigació dels trastorns del son de la Universitat de les Illes, Alexandre García, que destacà aquesta situació com sols comparable a ciutats com ara Barcelona o Madrid.

Entre les causes que deriven en aquest elevat índex se citen com a principals l'alt nivell de vida i l'estrès en la feina diària. Factors com consumir begudes alcohòliques i fumar, especialment poc abans d'anar a dormir, són aspectes que es relacionen intrínsecament amb les principals causes ja referides i que contribueixen a incrementar els riscs per patir aquests trastorns.

A aquests s'afegeix al vespre la realització d'una dieta alimentària poc adequada i pesada i no tenir un hàbit rutinari en l'hora d'anar a dormir.

Els més comuns dels trastorns són, amb molta diferència dels altres, l'insomni i la denominada apnea de son. Quant a l'insomni, en destaquen dos tipus, el de conciliació, que a hores d'ara és el més habitual i sorgeix arran de l'ansietat i, l'insomni causat per depressió. Garcia posà de relleu que al ritme que avança la societat i els costums que imposa, de cada cop s'incrementarà el nivell de persones víctimes d'aquestes patologies.

S'ha de tenir en compte que un 20 per cent de la població en algun moment de la seva vida ha passat per un estat de depressió. Fet que, afegit a les tendències que marca l'avanç de la societat, ha donat peu entre els àmbits científics i mèdics a catalogar l'insomni com la vertadera epidèmia del segle que és a punt d'encetar-se. A hores d'ara a les apotecaries els fàrmacs per als trastorns mentals i els antidepressius ja se situen com a número u de les receptes que es despatxen.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris