bruma
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Gesa assegura que les avaries causen apagades durant 2'33 hores a l'any

El seu centre de Marratxí detecta panes en trams subterranis de 500 metres

Les Balears tenen un Tiepi de distribució (temps d'interrupció equivalent de la potència d'instal·lació) de 2'33 hores a l'any, segons la informació, facilitada per Gesa, de les dades de què disposa Unesa. Aquest indicador calcula el temps durant el qual les avaries paralitzen el servei i causen perjudicis als ciutadans i les empreses.

Les companyies subministradores d'energia recomanen a les empreses que tenen instal·lacions sensibles que disposin de sistemes d'alimentació ininterromputs (Sais) per evitar els buits de tensió o apagades. Aquesta infrastructura és, obviament, obligatòria en serveis com ara els hospitals.

Algunes zones de Palma han sofert durant aquesta setmana avaries. El dijous, a les 5.30 de l'horabaixa, els semàfors de les vies més usades de Palma, com Avingudes o Passeig Mallorca, quedaren paralitzats, a més de particulars, empreses i hospitals de la zona.

Fonts de Gesa assenyalaren que es va tractar d'una avaria difícil de solucionar, ja que tota la xarxa de cables és subterrània. El centre de control de Gesa a Marraxtí detectà el problema; però la recuperació del subministre es va allargar fins que els tècnis localitzaren exactament el punt on s'havia produït la ruptura, ja que aquest centre dóna informació en trams de 500 metres.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris