nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Presentat el volum de la «Guia dels pobles de Mallorca» dedicat a Alcúdia

Maria Antònia Munar va destacar la seva forta vinculació amb la ciutat

Can Torró fou l'escenari on despús-ahir es presentà el setè volum de la Guia dels pobles de Mallorca, dedicat en aquesta ocasió a la ciutat d'Alcúdia.

Hi eren presents la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar; el batle d'Alcúdia, Miquel Ferrer, Carme Serra, directora de Publicitat i Vendes del Grup Serra, a més d'alguns dels autors i coordinadors de la guia.

Després que el batle Ferrer donàs les gràcies al Grup Serra per l'edició de la guia, la presidenta Maria Antònia Munar explicà la seva forta vinculació amb Alcúdia, assegurant que havia passat els millors estius de la seva joventut a aquesta ciutat: «A Alcúdia em sent a ca meva», assegurà Munar.

Un cop acabada la intervenció de la presidenta, la coordinadora de les guies, Margalida Tur, es dirigí al públic que omplia la sala de can Torró. Per Tur, la guia pretén ser una eina de consulta bona de manejar, senzilla, assequible i que contengui els aspectes més destacats de cada municipi. La coordinadora comentà que les coses es valoren més quan es coneixen, i que per això la guia té com a objectiu donar a conèixer la realitat de la ciutat en diversos aspectes.

De la seva banda, Margalida Castells, una de les autores de la guia, considerà que «els vertaders autors de la guia són els historiadors d'Alcúdia, que ens han posat a l'abast molta de la informació que aquesta conté». Castells es referia a personatges com Bartomeu Serra o Pere Ventayol. L'autora també destacà la importància de la celebració de les jornades d'estudis locals.

La guia comença amb una descripció geogràfica de la ciutat, elaborada per Antoni Ordines, en què posa especial interès en el relleu, en la hidrologia, en el clima, en la vegetació, en la fauna i en el paisatge natural, especialment l'Albufera, l'Albufereta i el cap des Pinar.

El llibre continua remarcant els fets històrics més destacats, des dels primers assentaments humans passant per l'arribada dels romans a l'Illa, que suposà la fundació de la ciutat de Pol·lentia, a la qual es dedica un capítol especial. No s'ha deixat de banda el període àrab, l'època medieval, la moderna i l'època contemporània, amb els grans canvis econòmics i socials que ha viscut aquesta ciutat costanera.

La guia es clou amb un apartat ben destacat, el del patrimoni historicoartístic.
Aquesta guia es pot adquirir des d'avui amb els exemplars de Diari de Balears i d'Ultima Hora al preu de 500 pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris