algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

La contribució urbana augmenta un 42 per cent respecte de l'any passat

El batle diu que «està dins la normalitat» i l'oposició la troba escandalosa

L'Ajuntament de Santanyí augmentarà un 42 per cent les contribucions urbanes, la qual cosa es traduirà en una important pujada de l'Impost de Béns Immobles (IBI). D'aquesta manera, si abans els ciutadans havien de pagar un 0'47% del valor cadastral, ara n'hauran d'abonar el 0'67%. Aquesta decisió compta amb el vistiplau dels vots del PP i de dos regidors del CMS.

L'oposició va qualificar «d'escandalós» l'increment dels imposts urbans. De fet, Cosme Adrover, únic regidor del CMS de l'oposició, juntament amb el PSM i el PSOE, va votar en contra durant la comissió informativa celebrada el passat dijous.

El batle de Santanyí, Miquel Vidal (PP), explicà que «aquest increment està dins la normalitat tenint en compte que fins en aquests moments s'han mantingut molt baixos si els comparam amb altres municipis turístics com és el cas de Santanyí».

Vidal afegí que «és totalment irreal afirmar que l'augment de les contribucions sigui del 42% perquè en alguns casos es pagarà el 30% i en altres, el 60%. Cal remarcar que aquest increment és normal ja que abans l'IBI tenia índexs molt baixos i ara s'ha regularitzat amb l'objectiu d'oferir uns millors serveis als ciutadans del nostre municipi», digué el batle.

El sector econòmic que més notarà l'increment serà l'hoteler, ja que en alguns casos pagaven vuit milions i ara hauran d'abonar al voltant de 13 milions de pessetes.

L'exbatle Cosme Adrover (CMS) criticà enèrgicament la decisió. «És un escàndol que augmentin tant els imposts i que ells s'apugin els sous. Ho dic sobretot pels trànsfugues del meu partit que votaren a favor del PP. Pels pensionistes, pagar 12.000 pessetes més a l'any, serà un cop dur».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris