nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Els Usuaris de l'Olivar consideren un abús la proposta de Cort

No els ha agradat gens ni mica el «nou» projecte

El president de la Unió d'Usuaris del mercat de l'Olivar, Antoni Sureda, es mostrà ahir molt crític amb la proposta de reforma que es va dur a terme fa dos dies a la reunió de portaveus de l'Ajuntament, la qual qualificà «d'il·legal». Sureda assegurà ahir que «posarem els mitjans legals que estiguin a la nostra disposició perquè Cort no dugui a terme aquest atropellament, en immiscuir-se en els assumptes interns d'una societat anònima, com és la nostra».

La reunió de portaveus acordà que el mercat havia de conservar el seu caràcter tradicional, i a partir d'aquest punt començà Cort les negociacions. A la fi el triangle de productes peribles (verdures, fruita, carn i peix) devia quedar a una mateixa planta, i es considerà que el supermercat no podia anar a la part de baix, per la qual cosa el projecte de la Unió d'Usuaris es trastocava per complet.

«Crec que Cort ha fet una proposta jugant amb el concepte de mercat tradicional», es queixava Sureda. «Ells s'han basat "afegia" en aquest punt, però en el plec de condicions quedaven clares dues coses. A l'article 3 s'estipulava que la restructuració dels llocs la devíem fer nosaltres. I el 17 indicava que és dret del concessionari "nosaltres en aquest cas" delimitar i fixar la superfície destinada a la venda al públic, així com la seva estructura i configuració».

L'Ajuntament, com a molt, tenia dret a rectificar les obres si alguna cosa no s'ajustava a la normativa, però no canviar el projecte, com va fer a la reunió de portaveus «emparant-se en un concepte tan dèbil com el de mercat tradicional», comentava el president dels usuaris. Quant a les mesures que prendrien, Antoni Sureda comentà que «no ho sé, perquè Cort encara no ha fet res, però si la seva proposta passa sobre la nostra arribarem a la llei, que ens empara, tant per via administrativa com per la jurídica».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris