algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Les immobiliàries detecten que les inversions es comencen a estabilitzar

«Els estrangers ja acaben la corda dels dos darrers anys»

El Col·legi d'Agents de la Propietat Immobiliària (API) ha detectat que el boom inversor en el sector comença a calmar-se després de la intensa activitat dels anys 1998 i 1999.

Així ho manifestà el president del col·legi, Jesús Martínez, després d'una audiència, acompanyat de la seva junta directiva, amb la presidenta del Consell Insular de Mallorca, Maria Antònia Munar.

Segons Martínez, «les inversions estrangeres estan acabant la corda que les ha mantingut especialment actives durant els darrers anys. En aquest temps, un important volum financer, dipositat en borsa o en bancs, i els baixos tipus d'interès han propiciat un moviment inversor en el sector immobiliari realment extraordinari. A això s'ha afegit que, efectivament, Mallorca ha estat de moda entre els compradors alemanys. La nostra Illa ha estat un mercat molt atractiu, la qual cosa ha contribuït a un creixement important del volum de negoci, però tot apunta que, a partir d'ara, s'estabilitzarà, tal com correspon després d'una fase d'inici i d'impuls. Es parla molt dels doblers negres, però no em consta una activitat especial en aquest sentit».

El president del col·legi d'agents immobiliaris, emperò, mostrà la seva preocupació per l'intrusisme que pateix la seva professió: «Resulta difícil identificar aquelles persones que exerceixen la nostra feina sense estar col·legiades i establir el seu volum de negoci, però estam estudiant les vies judicials i administratives per lluitar contra aquest fenomen».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris