algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

La dessaladora s'aturarà 4 dies a partir del 18 d'octubre per una revisió tècnica

Medi Ambient aportarà cabal a la xarxa per pal·liar aquest dèficit temporal

Tres mesos després de començar a funcionar, la planta dessaladora aturarà la seva activitat el proper 18 d'octubre (dilluns) durant, inicialment, quatre dies a causa d'una revisió tècnica de seguretat i manteniment.

En principi, l'aturada tècnica estava prevista per a passat demà dilluns, dia 11, però, davant la situació d'extrema sequera, Emaya ha demanat a la Conselleria de Medi Ambient, encarregada de la gestió de la dessaladora, que retardi la paralització d'aquesta instal·lació en una setmana, petició que finalment ha estat acceptada.

L'aturada de la dessaladora crea un problema de subministrament d'aigua. Aquesta infraestructura aporta diàriament 45.000 metres cúbics diaris, cabal al qual Palma i Calvià, municipis beneficiaris, no poden renunciar amb l'extrema sequera que pateix actualment l'Illa.

Amb aquest motiu, la presidenta d'Emaya, Maria Crespo, i la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, es reuniren ahir per a cercar una solució provisional al dèficit d'aigua potable que patirà la Badia de Palma durant el temps que la dessaladora no funcioni. Rosselló es va comprometre a aportar entre 15.000 i 30.000 metres cúbics diaris d'aigua a les xarxes de Palma i Calvià mentre duri l'atur de la dessaladora, encara que no pogué concretar, per estar pendent d'estudi, quin recurs hídric s'aprofitarà amb aquest objectiu.

Maria Crespo anuncià que el batle de Palma, Joan Fageda, emetrà pròximament un ban en el qual recomanarà una sèrie de mesures estalviadores en l'ús quotidià de l'aigua. A partir de passat demà, l'Ajuntament de Palma no regarà jardins amb aigua que no sigui depurada. Així i tot, Crespo explicà que les previsions meteorològiques indiquen que les Balears rebran pluges durant els propers dies. Si és així, totes les preocupacions i els problemes prevists es veuran una mica pal·liats, encara que no ha de faltar, segons Rosselló i Crespo, una conscienciació ciutadana respecte de la necessitat d'estalviar aigua.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris