algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Antich anuncia que l'ecotaxa entrarà en vigor el 2001

El Govern tindrà enllestit el projecte de llei al principi de l'any que ve

64028

Antich en una visita a la verda Escorca en companyia del batle Gómez.

El Govern de Francesc Antich anuncià ahir que l'ecotaxa, sigui amb la fórmula que sigui, estarà en funcionament l'any 2001.

Això és el que espera el cap de l'executiu, que, a títol personal, es declarà gran defensor de la mesura. A més, digué que els consellers d'Hisenda, Joan Mesquida, i de Turisme, Celestí Alomar, hi treballen de forma intensiva. La previsió del Govern de Progrés és que el projecte sigui enllestit a començament de l'any que ve. Tot i que podria ser aprovat en aquesta data, Antich no té clar si l'entrada en vigor s'hauria d'ajornar fins la temporada següent, ja que els paquets turístics ja estan negociats en arribar aquestes alçades de l'any. Per això, considera més ajustat a la realitat dir que serà el 2001 quan l'ecotaxa o cànon turístic entri en funcionament.

Francesc Antich volgué aclarir que l'Executiu illenc continuaria treballant en la implantació de l'ecotaxa amb absoluta independència d'allò que decidís el Govern central, amb el qual ha tornat a concertar una reunió per d'aquí a un mes.

Dimarts passat, la secretària d'Estat de Comerç i Turisme, Elena Pisonero, acceptà estudiar la participació del Govern central «si és tècnicament possible» en el finançament del fons finalista que pretén posar en marxa l'Executiu balear, mitjançant el cànon turístic o ecotaxa. Els objectius d'aquest fons són recuperar zones turístiques degradades i comprar i gestionar espais naturals.

El conseller de Turisme, Celestí Alomar, lliurà dimarts a la secretària d'Estat, l'informe d'inversions més la documentació en què es defineix el tribut turístic, objectius i finalitats, i les dues opcions possibles de finançament. Una amb aportacions de l'Estat, la Comunitat Autònoma i el sector turístic a través de l'ecotaxa, mentre que l'altre no contempla la participació de l'Estat. En tot cas, Celestí Alomar i Francesc Antich remarcaren que «l'aportació del sector privat existirà sempre.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris