algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Un indigent causa danys per valor de 2 milions a l'escultura de Caro al Baluard

L'home va ser arrestat en haver trencat tots els focus «perquè no el deixaven dormir»

Dos indigents, un dels quals dormia dins l'habitacle de l'escultura d'Anthony Caro que hi ha ubicada a la plaça Porta de Santa Catalina, vora el Baluard de Sant Pere, varen ser arrestat despús-ahir per la Policia Local de Palma acusats d'un delicte de danys. Aquests homes, identificats com Antonio C.C., de 29 anys, i Asensio M.D., de 44, són sospitosos d'haver trencat el sistema d'iluminació de l'obra de l'artista nord-americà Anthony Caro, arribant el valor dels desperfectes als dos milions de pessetes.

Se sap que un d'ells passava la nit dins Palma Steps, i hi ha motius per pensar que l'autor dels fets destrossà els focus perquè la seva alta capacitat lumínica no el deixava dormir. Segons explicà el responsable de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palma, Lluís Socías, els vidres, les carcasses i les bombetes dels llums varen aparèixer destrossats només un dia després que s'hagués procedit a la seva instal·lació.

Cort ha hagut d'encomanar un nou joc de focus, ja que eren especials, i que tenen un cost aproximat als dos milions de pessetes. Fins ara aquests es repartien al llarg dels 16 metres de longitud que té la peça realitzada en ferro cortén, que té sis metres d'alçada i pesa 45 tones. Aquest atemptat ha creat gran consternació al consistori, que ahir lamentà «profundament aquest atemptat», i que deixà constància de la necessitat de «conscienciar la població que les escultures són un patrimoni cultural de tothom». Socías adduí les agressions a les escultures de la Universíada a què «les tribus urbanes les consideren mobiliari urbà, i tant els fa trencar un dia un banc o un fanal com destrossar una obra d'art».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris