algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
16°

Un solar de Son Ferriol serà el destí dels enderrocs per cinc mesos

Govern i Cort arribaren a un pacte «in extremis» entre el malestar dels comerciants

Un descampat de Son Ferriol serà la zona on els transportistes d'enderrocs podran descarregar a partir de la propera setmana. Així ho comunicaren ahir la consellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló, i la regidora de Medi Ambient i presidenta d'Emaya, Maria Crespo. D'aquesta manera arriba a la seva fi el primer episodi d'aquesta polèmica que tenia un col·lectiu sense poder realitzar la seva tasca.

La consellera destacà que «els mateixos transportistes d'enderrocs s'han encarregat de cercar un lloc adequat per realitzar la seva tasca. Ens el varen proposar, i una vegada analitzades les seves característiques s'ha vist que la zona reuneix les garanties suficients perquè es pugui fer allà una planta de triatge de fems i s'aboquin els residus sòlids». Posteriorment comentà que «la ubicació no és definitiva, però hi ha garanties que funcioni uns quatre o cinc mesos fins que puguem trobar-ne un altre de millor».

La negociació va ser intensa, però va prevaler la voluntat de les dues bandes d'arreglar el problema. S'ha de pensar que aquesta no és la primera protesta protagonitzada pels transportistes, sinó que fa uns mesos ja organitzaren una manifestació pel centre de Palma. Durant tot aquest temps no arribaren les solucions, fins que els trasportistes decidiren passar novament a l'acció, aquest cop d'una manera molt més cridanera i implicant la Conselleria de Medi Ambient.

Per altra banda, ahir horabaixa es retiraren els contenidors que els transportistes havien col·locat dimarts passat a les avingudes, davant Medi Ambient, en senyal de protesta. La causa principal fou que aquests contenidors ocupaven una zona important d'on cada dissabte se celebra el mercadet. Quan els comerciants s'assebentaren es queixaren a Cort que va fer totes les gestions possibles perquè es retirassin els enderrocs. A la fi s'aconseguí. Però l'Ajuntament també va haver d'escoltar les queixes dels comerciants, molt preocupats per la crispació i el malestar a què s'estava arribant.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris