algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

El Govern imita el decret andalús de pensions per eludir els jutges

Més de deu mil jubilats rebran una paga única anual de fins a 31.500 pessetes

La Conselleria de Benestar Social ha basat el decret de pensions que suposarà la paga d'entre 28.000 i 31.500 pessetes a 10.600 beneficiaris de les Balears en la normativa aprovada per la Junta d'Andalusia, que va ser refrendada pel Tribunal Constitucional.

Fernanda Caro, consellera de Benestar Social, manifestà que el model d'Andalusia «té totes les garanties jurídiques» i per això el seu contingut s'ha traslladat al decret que s'exposarà públicament durant set dies per tal que pugui ser revisat per altres conselleries del Govern, a més dels sindicats i les associacions de pensionistes i jubilats.

Aquest projecte de decret haurà de ser analitzat posteriorment pel Consell Consultiu, que haurà d'emetre el seu informe i, finalment, serà aprovat pel consell de Govern. Caro manifestà que tots aquests tràmits retardaran la paga única pels beneficiaris de pensions no contributives i assistencials al proper mes de desembre.

Segons afirmà la consellera de Benestar Social, la despesa total de 321 milions que suposarà aquesta paga prové dels pressuposts del Govern. Malgrat que aquest projecte no estava previst per l'anterior Executiu del PP, va ser un acord del Pacte de progrés i no ha estat necessari recórrer a crèdits ni altres mètodes externs de finançament.

Quant a la quantia de les pensions, dins les assistencials per malaltia o per vellesa es contempla una pujada de 2.000 pessetes i es fixen en 26.935 pessetes, un augment del 8 per cent. Aquests receptors rebran una paga única de 28.000 pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris