algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
15°

La cornisa del campanar necessita una reforma urgent

El projecte, que puja a 40 milions de pessetes, contempla també la reconstrucció de la coberta

El campanar de l'església d'Algaida necessita una reforma urgent, davant el perill de despreniment de les peces de la cornisa. La setmana passada l'arquitecte del Bisbat, Sebastià Gamundí; el rector de l'església, Antoni Riutort; la delegada d'Urbanisme, Antònia Ramis, i el batle d'Algaida, Jaume Jaume, varen visitar el campanar per saber en quin estat es trobava l'estructura.

Aquesta visita es va dur a terme arran de l'accident que es va produir fa unes tres setmanes, quan la bolla de pedra que aguantava el parallamps va caure a terra a causa d'una forta tempesta.

L'arquitecte va poder comprovar que «la coberta es troba en mal estat i les peces de les cornises del campanar es desprenen. Davant aquesta circumstància existeix el perill de que caiguin a terra, i necessiten una urgent reforma».

Segons va expressar Gamundí, «el projecte de restauració consistirà a canviar la coberta i refer-la de nou. Al mateix temps, es reforçarà l'estructura amb un anell de ferro per evitar que els crulls existents no augmentin la seva grandària».

L'arquitecte Gamundí va manifestar que el projecte pot suposar una inversió d'entre 30 i 40 milions de pessetes, «això sí, durant el procediment de l'execució no es detecten noves dificultats».

La portaveu de l'equip de govern a l'Ajuntament d'Algaida, Antònia Ramis (PSOE), va expressar que «és necessari fer una actuació sobre l'edifici, ja que fa molts d'anys que no s'hi ha fet res, i això n'ha comportat un greu deteriorament. Malgrat que no existeix un perill imminent, fa massa anys que deixam el projecte per a més endavant, i un dia ens podem trobar amb alguna sorpresa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris